Over Sophie &Talent

‘Sophie is, naast prettig in omgang en professioneel in haar aanpak, sterk in het ontdekken van iemands kwaliteiten, drijfveren en waarden.  Met haar visie van mij als persoon sloeg ze de spijker op de kop!′ Michiel

Bekijk meer reacties

Visie

Ieder mens is uniek, dus jij ook.  Jij en al jouw talenten kunnen het verschil maken.  Verschil voor jezelf, voor je familie en vrienden, op je werk, maar misschien zelfs wel verschil voor de maatschappij of voor iets nog veel groters (dromen mag, toch?).  Maar om die talenten in te zetten, moet je in eerste instantie weten wat die talenten zijn, met andere woorden: zelfkennis hebben.  Daarnaast is het belangrijk jezelf te zijn.  Waarom? Omdat uit onderzoek blijkt dat mensen, die zichzelf kennen en niet bang zijn om zichzelf te zijn, succesvoller en gelukkiger zijn. Daarnaast geloof ik dat ieder mens tot meer in staat is dan ze in eerste instantie denken. Belangrijk is echter wel dat je dat zelf ook gelooft en jezelf kunt stimuleren om tot actie over te gaan.

Sophie &Talent wil jou op persoonlijke, positieve en eerlijke wijze helpen om jouw talenten in te zetten in het dagelijks leven. Om vanuit zelfkennis en authenticiteit ècht te zijn. Om keuzes te maken met betrekking tot jouw persoonlijke groei en op jouw manier te voldoen aan de universele behoefte van de mens om een leefbare, duurzame en gelukkige wereld te creëren.

Sophie &Talent wil jou helpen om..

  • ..te ontdekken wat jouw talenten, interesses en waarden zijn om vanuit zelfkennis jouw persoonlijke doelen te bereiken
  • .. je zelfvertrouwen terug te vinden als het even minder gaat (dat heeft iedereen weleens)
  • .. succesvol te solliciteren

Waarom? Omdat mensen die zichzelf ècht kennen en niet bang zijn om zichzelf te zijn succesvoller en gelukkiger zijn. Daarnaast is ieder mens tot meer in staat dan ze in eerste instantie denken. Belangrijk is echter wel dat je dat zelf ook gelooft en jezelf kunt stimuleren om tot actie over te gaan.

Positieve Psychologie

Sophie &Talent biedt coaching en training gebaseerd op de principes van de positieve psychologie. In tegenstelling tot de traditionele psychologie, die zich richt op de pathologie, houdt de positieve psychologie zich bezig met het cultiveren van individueel en maatschappelijk geluk door te focussen op sterke punten, het gevoel van eigenwaarde en optimisme. Alles wat je aandacht geeft groeit. Met andere woorden, leg je de nadruk op de dingen die in personen of organisaties wél werken, worden mensen vanzelf gelukkiger en succesvol.

Wie is Sophie Conijn?

Na het afronden van haar studie Psychologie, werkte zij bijna vier jaar als recruiter bij het strategisch consultancybureau, McKinsey & Company. In oktober 2010 besloot zij haar baan op te zeggen en de tijd te nemen om erachter te komen welke richting zij op wilde met haar carrière. Dit proces leidde uiteindelijk tot het volgen van een coachingsopleiding en het oprichten van Sophie &Talent, waarmee zij een kleine schakel wil zijn in de transformatie van een competentie gerichte naar een talent gestuurde maatschappij.

Haar praktische, directe aanpak in combinatie met haar ontwapenende uitstraling helpen haar om mensen in beweging te brengen. Daarbij geloof ze dat een goede communicatie, waarbij positiviteit en humor de boventoon voeren, essentieel is om sterke relaties op te bouwen en te onderhouden. Zij hecht veel waarde aan eigen verantwoordelijkheid en initiatief – zonder is het niet mogelijk om succesvol te zijn.